Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jesienna z pieczoną dynia, serem kozim i słonecznikiem

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 800 g np. Hokaido
roszponka 1 opakowanie
ser kozi 250 g
pestki słonecznika 100 g
ocet balsamiczny 100 ml
oliwa 100 ml
cukier brązowy szczypta
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
Sól ziołowa jodowana Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jesienna z pieczoną dynia, serem kozim i słonecznikiem

Kroki postępowania

1
Przygotować składniki.
Krok 1 - Sałatka jesienna z pieczoną dynia, serem kozim i słonecznikiem foto
2
Upiec dynie ze skórą w jednym kawałku, w temperaturze 190 stopni. Następnie wystudzić, oddzielić od skórki i miąższ pokroić w kostkę.
Krok 2 - Sałatka jesienna z pieczoną dynia, serem kozim i słonecznikiem foto
3
Roszponkę opłukać pod wodą, wysuszyć i wyłożyć do miski. Następnie dodać dynie, pokrojony i zgrillowany ser kozi, a na wierzch pestki słonecznika.
Krok 3 - Sałatka jesienna z pieczoną dynia, serem kozim i słonecznikiem foto
4
Całość polać sosem przygotowanym z octu, oliwy z oliwek, przypraw i cukru.
Skropić sałatkę, podawać samodzielnie lub z chrupiącą bagietką.

Krok 4 - Sałatka jesienna z pieczoną dynia, serem kozim i słonecznikiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 05.10.2016 17:32
Pyszna sałatka
sezamek 05.10.2016 14:16
DS też się ocenia ? :)
Madzai 05.10.2016 11:02
Bardzo dobre :)
kasia.s 05.10.2016 10:56
Smakowicie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak