Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe w mleku moczone

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 700 g
mleko 1/2 litra
cebula 2 szt
olej do smażenia
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe w mleku moczone

Kroki postępowania

1
Schab pokroić na grube kotlety i rozbić tłuczkiem. Obsypać z obu stron solą i pieprzem, Cebulę obrać i pokroić w krążki.
Krok 1 - Schabowe w mleku moczone foto
2
W misce układać naprzemiennie kotlety i cebulę.
Krok 2 - Schabowe w mleku moczone foto
3
Całość zalać mlekiem i odstawić nawet na noc do lodówki.
Krok 3 - Schabowe w mleku moczone foto
4
Kotlety osaczyć z mleka. Jajko roztrzepać z solą i pieprzem. Mięso panierować najpierw w jajku, a następnie w tartej bułce. Na patelni rozgrzać olej i kłaść kotlety wraz z cebulą.
Krok 4 - Schabowe w mleku moczone foto
5
Smażyć z obu stron na brązowo - złoty kolor. Podawać razem z usmażoną cebulką.
Krok 5 - Schabowe w mleku moczone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 20.10.2016 08:10
Dzisiaj robię schabowe, to spróbuję tak zrobić
Marta Ryżek-Kalkowska 09.10.2016 17:25
smaczny obiad.
Janina 05.10.2016 16:36
Smaczny obiadek;))
Mniam 05.10.2016 11:00
Kotletów tak nie robiłam, jedynie cały schab moczyłam w mleku. Fajny przepis.
RenataZ-et 05.10.2016 09:46
takie schabowe są najlepsze
Renataj 04.10.2016 23:50
Słyszałam o moczeniu schabowych w mleku ale nigdy tak nie robiłam - muszę wypróbować:)
MonikaW 04.10.2016 21:54
muszę wypróbować patent

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak