Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony czosnek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek
oliwa
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony czosnek

1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 st. C.
2. Górę główki czosnku zetnij w taki sposób aby odsłonić wszystkie jego ząbki.
3. Przełóż czosnek na folię aluminiową, polej oliwą i posyp solą.
4. Włóż do piekarnika na 30-40 minut. Ząbki zbrązowieją i same będą wychodzić ze skorupki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 04.10.2016 20:02
Do czego taki uzywasz?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak