Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka z serem pleśniowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
opakowanie sera pleśniowego lazur niebieski 1
mleko 1/2 szklanki
jajko 1
ząbek czosnku 2-3
cebula 1
bazylia świeża 1

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka z serem pleśniowym

mięso pokroić na małe kawałki potem oprószyć je solą i pieprzem. ułożyć je w naczyniu żaroodpornym i podlać odrobiną oleju. Piec ok. 10 minut w temp. 200 stopni. W międzyczasie przygotować sos. Mleko rozmieszać z jajkiem i dodać drobno pokruszony ser pleśniowy. Następne dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno pokrojoną cebulę. Wszystko dokładnie wymieszać. I po upływie 10 minut zalać tak przygotowanym sosem mięso. Na wierchu rozkruszyć kostkę bazylii lub dodać inne zioła według upodobania. Zapiekać kolejne 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 04.01.2012 14:28
ok dobre
Barbara55 17.12.2011 13:56
smaczne
kielcok1 09.11.2011 17:08
o jej i to się tak da?
Jolanta40 27.12.2010 20:05
pomysłowe
aginaa 23.12.2010 17:11
pycha
katarzynka455 10.12.2010 19:46
smaczne
pipi765 06.12.2010 19:28
susper
mehia 25.11.2010 08:04
fajne :)
Katarzyna/kate1980 20.10.2010 13:55
nie wiem ja zawsze robię z lazurem
pacpaw 20.10.2010 11:24
gorgonzola nie będzie za ostra do tego przepisu ?
banditka 13.09.2010 12:00
:) fajne
ewelinapac 04.09.2010 11:56
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak