pierś z kurczaka z serem pleśniowym

pierś z kurczaka z serem pleśniowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1
  • opakowanie sera pleśniowego lazur niebieski

    1
  • mleko

    1/2 szklanki
  • jajko

    1
  • ząbek czosnku

    2-3
  • cebula

    1
  • mała kosteczka bazylii

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso pokroić na małe kawałki potem oprószyć je solą i pieprzem. ułożyć je w naczyniu żaroodpornym i podlać odrobiną oleju. Piec ok. 10 minut w temp. 200 stopni. W międzyczasie przygotować sos. Mleko rozmieszać z jajkiem i dodać drobno pokruszony ser pleśniowy. Następne dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno pokrojoną cebulę. Wszystko dokładnie wymieszać. I po upływie 10 minut zalać tak przygotowanym sosem mięso. Na wierchu rozkruszyć kostkę bazylii lub dodać inne zioła według upodobania. Zapiekać kolejne 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

szajba2

04.01.2012 14:28
ok dobre

Barbara55

17.12.2011 13:56
smaczne

kielcok1

09.11.2011 17:08
o jej i to się tak da?

Jolanta40

27.12.2010 20:05
pomysłowe

aginaa

23.12.2010 17:11
pycha

katarzynka455

10.12.2010 19:46
smaczne

pipi765

06.12.2010 19:28
susper

mehia

25.11.2010 08:04
fajne :)

Katarzyna/kate1980

20.10.2010 13:55
nie wiem ja zawsze robię z lazurem

pacpaw

20.10.2010 11:24
gorgonzola nie będzie za ostra do tego przepisu ?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat