Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kotleciki w cieście naleśnikowym z pestami dyni

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 g
pestki dyni 100 g
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 łyżka (suszony)
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
mleko 3,2% 1 szk
jajko 2 szt
mąka pszenna 1 - 1 1/3 szk
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kotleciki w cieście naleśnikowym z pestami dyni

Piersi z kurczaka tniemy i rozbijamy na kotlety. Każdy kotlet oprószamy z każdej strony odrobiną soli oraz pieprzu ziołowego. Odstawiamy do lodówki.
Ciasto naleśnikowe:
Jajko, mąkę i mleko mieszamy na ciasto naleśnikowe, dodajemy czosnek niedźwiedzi, sól oraz pieprz ziołowy. Wszystko dokładnie mieszamy.
Pestki dyni wysypujemy na talerzyk.

Przygotowanie:
Kotlety obtaczamy w cieście naleśnikowym a następnie w pestkach dyni. Smażymy z obu stron złocisty kolor na małym ogniu.
Idealne na obiad.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justynkag 04.10.2016 11:25
Bardzo fajne kotleciki
Habibi 04.10.2016 09:42
podoba mi się ten pomysł :)
ilka01 03.10.2016 22:29
pyszności .....
Wacław 03.10.2016 21:23
dla mnie pycha :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak