Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z jabłkami w budyniowej pierzynce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

180 g mąki.
1/2 kostki margaryny
2 zoltka
4 łyżki brązowego cukru
1-2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 budynie waniliowe małe bez cukru
4 łyżki cukru
mleko 1 litr (bez połowy szklanki)
3 jabłka, cynamon, łyżka żurawiny, starta skórka z 1/3 cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z jabłkami w budyniowej pierzynce

Składniki na ciasto zagnieść.Owinąć we folię i dać do lodówki na 15 minut.
Po tym czasie ciasto podsypać lekko mąką. Rozwałkować na koło. Wyłożyć na blachę przy pomocy wałka. Piec 15 minut w 160*

Gdy nasze ciasto się piecze, robimy budyń w/g przepisu na opakowaniu dodając cukier, żurawinę i startą skórkę z cytryny.

Jabłka kroimy na połówki, wykrawamy gniazda nasienne i obieramy ze skórki. Kroimy w szachownicę układamy na budyniu i posypujemy cynamonem. Dociskamy.
Ciasto ponownie umieszczamy w piekarniku i pieczemy 20 minut w 170*

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 03.10.2016 21:29
ladnie wyglada:-)
ada.la 03.10.2016 16:30
wygląda pysznie
Wacław 03.10.2016 16:04
wg mnie deser na 5 :-)
w mojej kuchni 03.10.2016 15:51
Bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak