Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolkowe frytki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 200 g
sól 1 łyżeczka
cukier 1/2 łyżeczki
jajko 1
mąka pszenna 3/4 szklanki
mleko 1/2 szklanki
ser żółty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolkowe frytki

Kroki postępowania

1
Z fasolki usuwamy końcówki
Krok 1 - Fasolkowe frytki foto
2
Fasolkę gotujemy ok.20 minut w wodzie z dodatkiem soli i cukru
Krok 2 - Fasolkowe frytki foto
3
Z mąki, mleka,jajka i startego sera rozrabiamy ciasto.
Krok 3 - Fasolkowe frytki foto
4
Ugotowaną fasolkę maczamy w cieście
Krok 4 - Fasolkowe frytki foto
5
Tak przygotowaną fasolkę smażymy w głębokim oleju na złoty kolor
Krok 5 - Fasolkowe frytki foto
6
Fasolkę odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu
Krok 6 - Fasolkowe frytki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak