Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta zasmażana

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta 1
marchewki 2
cebula 2
koperek
smalec 2 łyżki
ocet 2-3 łyżki
sól i pieprz
ziele angielskie 2
Liść laurowy suszony Prymat 2

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta zasmażana

Kroki postępowania

1
kapustę szatkujemy, marchewkę ścieramy na grubych otworach.

Podlewamy 0,5 szklanką wody, dodajemy przyprawy i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu.
Krok 1 - Młoda kapusta zasmażana foto
2
cebulę kroimy w kostkę i smażymy na swojskim smalcu.
Krok 2 - Młoda kapusta zasmażana foto
3
usmażoną cebulę dodajemy do kapusty, mieszamy - smażymy dalej bez przykrycia
Krok 3 - Młoda kapusta zasmażana foto
4
Dodajemy posiekany koperek, ocet do smaku oraz sól i pieprz wedle uznania. Chwilkę jeszcze podsmażamy gotowę
Krok 4 - Młoda kapusta zasmażana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 04.10.2016 09:11
Jak dla mnie super przepis ;)
jagoda5913 03.10.2016 10:48
super kapusta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak