Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje pankejki z syropem klonowym.

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mleko zimne 250 ml
sól szczypta
cukier 2 łyżki
jajko 2 sztuki
mąka pszenna półtorej szklanki
masło 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Dodatkowo

masło do smażenia
syrop klonowy według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Moje pankejki z syropem klonowym.

Takie placuszki są pyszne i idealne na podwieczorek. Delikatne w smaku i polane syropem klonowych. Moim zdaniem nie można im się oprzeć. Polecam przepis.

Wykonanie:

1. Masło roztapiamy i studzimy. Następnie wszystkie składniki miksujemy na gładkie, bez grudek i dość gęste ciasto. W razie potrzeby dodajemy mąki lub mleka.

2. Następnie na patelni rozgrzewamy masło i smażymy okrągłe placuszki po kilka minut z każdej strony. Usmażone osączamy dokładnie z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

3. Na talerze nakładamy porcje placuszków, polewamy syropem klonowym i podajemy.

4. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 28.05.2017 07:38
Dziękuję:)
Patrycja33 07.10.2016 10:13
pycha, bardzo lubie na śniadanie :-)
Babeczka35 04.10.2016 06:44
Dziękuję:)
Diana Rusiłowicz 04.10.2016 01:29
Super smakowitości :)
gusia1000 03.10.2016 14:00
BARDZO DOBRE.
olkaaa 03.10.2016 11:50
robię podobne
Babeczka35 03.10.2016 10:59
Dziękuję:)
Babeczka35 03.10.2016 10:59
Zapraszam:)
RenataZ-et 03.10.2016 09:35
bardzo apetyczne :)
mirosława4 03.10.2016 09:25
smaczniutkie
Habibi 03.10.2016 09:11
Lubimy takie smakołyki :)
Konczi 03.10.2016 08:25
Uwielbiam, załapie się na jednego ? :D
Babeczka35 03.10.2016 08:10
Dziękuję:)
Krystyna32 03.10.2016 07:51
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak