Rybna fantazja Eli

Rybna fantazja Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • duży filet pangi

    1 sztuka
  • sos sojowy

    4 łyżki
  • marchewka

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

  • czosnek granulowany

    1 łyżeczka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • makaron ryżowy

    1/2 (w kształcie nitek)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pozostałe składniki:

Ciasto:
2/3 butelki piwa(0.5 litra)
1 jajko
2 łyżki oleju
szczypta soli
mąka(tyle,żeby ciasto miało gęstość śmietany).

Pangę pokroić w kostkę,dodać sos sojowy,czosnek,wymieszać i odstawić na pół godziny w chłodne miejsce.Paprykę pokroić w kostkę,cebulę w ćwierć krążki,marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu.Na rozgrzanym oleju usmażyć pangę,wyjąć a na oleju po rybie lekko obsmażyć warzywa.Makaron odlać i pokroić na mniejsze kawałki.Warzywa i makaron dodać do ryby,doprawić solą,pieprzem i wymieszać.

Wszystkie składniki ciasta zmiksować i usmażyć cienkie naleśniki.Na naleśnikach rozłożyć farsz,zwijać jak krokiety i obsmażyć na oleju.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

indi

23.05.2011 20:47
ciekawe muszę go wypróbować

FAFIK

31.03.2011 06:42
Oj, masz fantazję - gratuluję pomysłu

oliwkowa

12.03.2011 12:44
Ciekawy pomysł

Magdalena80

13.02.2011 21:51
pyszności

Nina7

26.08.2010 06:41
Ciekawy pomysł na rybę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat