Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w sosie pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 6 szt
śmietanka 18 % 500 ml
panga 1 kg
ser topiony 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w sosie pieczarkowym

Filety z pangi usmazyć na pateli z olejem z oliwek.Po usmazeniu przełożyć do naczynia żaroodpornego.Następnie przygotowąc sos którym zalejemy rybę.Sos pieczerkowy:
pieczarki-szt 6
ser topiony Hohland-szt 1
śmietanka 18% -500 ml
Przygotowanie:
Pieczarki umyć,obrać i podsmazyć na patelni.Natępnie ułożyc do naczynia z pangą,potem pokroić na kawałki serek topiony i też połozyc to na rybę,a na koniec zalać to śmietanką.Włożyć na 40 min do rozgrzanego piekarnika i gotowe.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 04.01.2012 14:28
smaczna
Barbara55 17.12.2011 13:55
pangę bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak