Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola szparagowa pasteryzowana

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

fasolka szparagowa 1 kg

zalewa

woda 1 litr
sól 1 łyżka
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka

Porada

Tak przygotowaną fasolkę w zimie dodaję do różnych potraw.

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola szparagowa pasteryzowana

Strąki fasoli szparagowej oczyścić , umyć i obgotować w dużej ilości wody około 6min. Odcedzić i ułożyć luźno w słojach. Zagotować zalewę z podanych składników. Gorącą zalewą napełniać słoje z fasolą , pozostawiając około 2 cm wolnej przestrzeni od góry słoika. Słoje zamknąć i pasteryzować około 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 09.10.2016 10:54
Dzięki.))))
Franciszek 03.10.2016 11:02
super pomysł
Mniam 02.10.2016 22:15
Robię podobnie fasolkę, jest rewelacyjna!
gosia56 02.10.2016 20:25
na pewno pyszna;)
MAR3STA 02.10.2016 19:18
smaczna fasolka
Wacław 02.10.2016 19:00
pyszne zapasy domowe :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak