Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta bez glutenu i cukru białego

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 szklanki mąki owsianej bezglutenowej
1/2 kostki masła
100 g żurawiny posiekanej
2 łyżki cukru brązowego
2 serki homogenizowane naturalne
2 szklanki soku z pomarańczy(najlepszy ze sokowirówki)
6 listków żelatyny
3 łyżki cukru brązowego

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta bez glutenu i cukru białego


SPÓD;

2 szklanki mąki owsianej
1/2 kostki masła
100 g żurawiny posiekanej
2 łyżki cukru brązowego

Masło topimy i mieszamy z mąką i żurawiną. Oblepiamy formę i pieczemy 15 min w 180*
MASA;

2 serki homogenizowane naturalne
2 szklanki soku z pomarańczy(najlepszy ze sokowirówki)
6 listków żelatyny
3 łyżki cukru brązowego

Mączkę owsianą zrobiłam sama.
Płatki owsiane bezglutenowe wsypałam do blendera i zmieliłam.

Dwie szklanki soku uzyskałam z dwóch pomarańczy

Sok i serki wymieszałam. Listki żelatyny namoczyłam a następnie odcisnęłam i zalałam niewielką ilością wrzątku.
Połączyłam z masą serową.

Udekorowałam czarnymi winogronami i malinami.
Włożyłam do lodówki na dwie godziny.

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 04.10.2016 12:00
pysznosci:-) !!!
asiatok 03.10.2016 22:17
coś cudownego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak