Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
oliwa 2 łyżki
pieczarki 15 dag
sól do smaku
posiekana zielenina 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pieczarkami

Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej pieczarki. Jeśli puszczą one zbyt dużo soku, można go odlać, następnie do podduszonych pieczarek wbić jajka, smażyć ciągle mieszając. Dodać posiekaną zieleninę. Jajecznicę doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 14.12.2013 16:14
lubię taką jajecznicę z dodatkami
Wafelek2601 24.07.2013 19:39
Bardzo lubię taką jajecznicę.
IlonaAlbertos 14.09.2010 00:35
Iza, a to zdjęcie, które dodałaś do mojego przepisu to pieczarki jajecznica z pieczarkami, czy z pieczarkami i cebulką?
Iwusia 27.08.2010 13:49
jajecznica super :)
Margo1 26.08.2010 09:17
fajne i ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak