Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 8 sztuk
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
śmietana 1 łyżka
koperek 1 łyżka
posiekany szczypiorek 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

Jajka należy ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie. Po wystudzeniu obrać je ze skorupek, przekroić na pół i wyjąć z nich żółtka. Żółtka rozdrobnić, dodać do nich masło, bułkę tartą, śmietanę, posiekana zieleninę, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Farsz przełożyć do jajek. Przygotować i wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 27.01.2014 17:52
bardzo dobre
Seba 07.12.2013 10:05
lubię takie jajka
romanrafal
romanrafal 07.12.2013 09:01
pyszne jajeczka
Wafelek2601 08.02.2013 22:17
Super
IKrakowianka 22.08.2012 21:37
Śliczne
Katarzyna/kate1980 22.05.2012 21:50
super
asbar 07.07.2011 10:33
wyglądają apetycznie
RenataZ-et 11.04.2011 21:10
przepis bardzo na czasie ;)
marzencia2007 12.12.2010 13:51
pyszne :)
Karolcia12 10.10.2010 21:22
fajna przystawka
plocia 09.10.2010 23:46
Ale smacznie wyglądają
Monika193
Monika193 23.09.2010 17:40
takie jajeczka są super
Iwusia 27.08.2010 13:52
Smaczne jajeczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak