Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafle ryżowe w jajku z żółtym serem (tosty, placuszki)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

wafle ryżowe 11 sztuk

Do panierowania

jajko 2 sztuki
mleko 1-2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat
sól i pieprz

Do smażenia:

olej do smażenia

Dodatkowo

ser żółty starty

Porada

Najlepsze są wafle grube, ponieważ będą chrupiące, natomiast cieńsze staną się lekko miękkie.

Przepis i sposób przygotowania na: Wafle ryżowe w jajku z żółtym serem (tosty, placuszki)

Każdy wafel dokładnie i obustronnie obtoczyć w jajkach roztrzepanych z mlekiem oraz przyprawami.
Wafle układać na patelni z rozgrzanym olejem/masłem i smażyć z każdej strony - do momentu delikatnego zarumienienia się.
Po przełożeniu na drugą stronę każdą porcję posypać żółtym serem.
Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i od razu podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.02.2017 23:35
Ciekawa propozycja.
Diana Rusiłowicz 03.10.2016 00:52
Polecam spróbować :)
adelajda 02.10.2016 14:05
ciekawe placuszki :)
dodi 02.10.2016 13:35
jestem ciekawa smaku
Babeczka35 02.10.2016 07:46
Ciekawy przepis:)
Diana Rusiłowicz 02.10.2016 00:30
Dziękuję :)
Janina 01.10.2016 22:51
Super pomysł;'))
cris04 01.10.2016 22:39
chyba nie wpadłabym na taki pomysł!
Renata9 01.10.2016 21:25
Fajny pomysł na śniadanie
gosia1988 01.10.2016 20:39
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak