Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana karkówka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

Musztarda sarepska Prymat 1 słoiczek
olej rzepakowy 100 ml
Pieprz biały mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Majeranek suszony Prymat
Sól morska ziołowa Prymat w młynku

Mięso

karkówka 1 kg
krem chrzanowy Smak 1 słoiczek
ogórek konserwowy Smak kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana karkówka

Wszystkie składniki marynaty wymieszać ze sobą i połączyć z olejem.
Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem. Mięso posmarować z dwóch stron musztardą i następnie marynatą. Włożyć do lodówki na 6 godzin (najlepiej na noc).
Na godzinę przed grillowaniem wyjąć mięso z lodówki.
Grillować po 8-10 minut z każdej strony, smarując podczas pieczenia resztką marynaty, jeśli Wam pozostała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 01.10.2016 21:37
Taką karkóweczką bym nie pogardziła:)
Marta1986 01.10.2016 18:44
pysznosci mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak