Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowa pychotka Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiórki kokosowe 50 g
rodzynki 20 g
cukier 1 cukru
papier ryżowy 1 opakowanie
jajko 1 sztuka
orzechy włoskie 2 siekane
kremówka 125 ml
makaron ryżowy 1 (w kształcie nitek)

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowa pychotka Eli

Śmietanę zagotować,wsypać kokos,cukier i chwilę pogotować.Do kokosu dodać rodzynki,posiekane orzechy i wymieszać.Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu,odsączyć,pociąć na mniejsze kawałki,dodać do kokosu,wymieszać i wystudzić.Papier ryżowy namoczyć w letniej wodzie,rozłożyć na talerzu,kłaść łyżkę kokosu,zagiąć brzeg,obydwa boki i zwijać jak gołąbki.Panierować w rozbełtanym jajku,bułce tartej i smażyć w głębokim oleju.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 20.07.2012 13:11
rewelacyjny przepis
Bart 01.02.2011 23:17
fajna ta pychotka
christopher1 27.08.2010 13:38
Ładne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak