Kokosowa pychotka Eli

Kokosowa pychotka Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiórki kokosowe

    50 g
  • rodzynki

    20 g
  • cukier

    1 cukru
  • papier ryżowy

    1 opakowanie
  • jajko

    1 sztuka
  • orzechy włoskie

    2 siekane
  • kremówka

    125 ml
  • makaron ryżowy

    1 (w kształcie nitek)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietanę zagotować,wsypać kokos,cukier i chwilę pogotować.Do kokosu dodać rodzynki,posiekane orzechy i wymieszać.Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu,odsączyć,pociąć na mniejsze kawałki,dodać do kokosu,wymieszać i wystudzić.Papier ryżowy namoczyć w letniej wodzie,rozłożyć na talerzu,kłaść łyżkę kokosu,zagiąć brzeg,obydwa boki i zwijać jak gołąbki.Panierować w rozbełtanym jajku,bułce tartej i smażyć w głębokim oleju.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Laila2786

20.07.2012 13:11
rewelacyjny przepis

Bart

01.02.2011 23:17
fajna ta pychotka

christopher1

27.08.2010 13:38
Ładne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat