Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowa zupa z orkiszem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza orkiszowa 200 g
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
seler naciowy 1 szt
boczek wędzony 150 g
grzyby leśne 400 g
ziemniaki 1 szt
bulion warzywny 1 l
sól do smaku
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowa zupa z orkiszem

Na oliwie podsmażyć drobno posiekana marchew, cebule i seler. Trochę posolić. Następnie dodać pokrojony w kostkę boczek . Gdy będzie zrumieniony ,wrzucić oczyszczone i pokrojone grzyby i kontynuować smażenie ( 5 minut). Kolejnym składnikiem jest kasza orkiszowa i bulion , który należy dolewać stopniowo.
15 minut przed końcem gotowania dodać pokrojonego ziemniaka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 30.04.2017 14:37
świetna zupa
Ola1young 30.11.2016 12:59
pyszna grzybowa :)
KORAL 02.11.2016 18:28
Jeszcze takiej nie jadłam :)
IZABELA29 08.10.2016 15:42
Swietna zupa
Ewelina1991 01.10.2016 12:30
smaczna zupka
Madzai 01.10.2016 10:57
proste i pyszne danie;)
norweska20 30.09.2016 23:20
smakowita propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak