Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makrela w bulionie warzywnym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makrela 2 tusze
natka pietruszki 1 pęczek
czosnek 4 ząbki
bulion warzywny 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Makrela w bulionie warzywnym

Świeżą tuszę makreli wypatroszyć, oczyścić i odciąć głowę. W środek makreli wkładamy pokrojone ząbki czosnku i po pół pęczka pietruszki. Układamy w garnku i podlewamy bulionem do 3/4 wysokości ryby. Gotujemy na małym ogniu ok. 20-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 30.09.2016 22:17
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak