Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem kapuściany

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 głowa
cebula 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
masło 5 dag
mąka 5 dag
sól do smaku
bulion warzywny 1 litr
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
kminek 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem kapuściany

Umytą kapustę pokroić na kilka części, wyciąć z niej głąb, poszatkować ją, przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować około 20 minut dodając sól, kminek i liść laurowy. Następnie kapustę odcedzić, przełożyć do garnka, zalać bulionem i dusićdo miękkości. Dodać posiekaną cebulę i posiekany czosnek. Ugotować kapustę z cebulą i czosnkiem zmiksować. Z mąki i masła przygotować zasmażkę i dodać ją do kremu, żeby go zagęścić. Krem doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 28.01.2014 09:02
pyszny krem
IKrakowianka 10.11.2012 09:49
muszę wypróbować
Katarzyna/kate1980 02.06.2012 22:50
ciekawe ciekawe :)))))
linka1312 30.09.2010 19:26
moze smaczy, trzeba wyprobowac
Iwusia 28.08.2010 11:34
ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak