Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszą gryczaną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 3 szklanki
mleko ciepłe 1 szklanka
masło 1 łyżka
sól szczypta

farsz

kasza gryczana 1 woreczek
twaróg 2 kostki
cebula biała 1 szt.
szczypiorek usiekany 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Porada

Pierogi najlepiej smakują z podsmażonym boczkiem.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszą gryczaną

Masło roztapiamy. Studzimy. Składniki ciasta zagniatamy . Kasze przygotowujemy według wskazówek podanych na opakowaniu. Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy. Twaróg rozdrabniamy za pomocą widelca. Łączymy ze sobą składniki farszu. Solimy i pieprzymy do smaku. Ciasto cienko wałkujemy. Za pomocą szklanki wycinamy kółka. Kładziemy farsz. Zlepiamy pierogi. Gotujemy w osolonym wrzątku przez 3 minuty od czasu wypłynięcia.
Podobne przepisy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 01.10.2016 14:11
Bardzo smakowite:)
Agnieszka-87-25 30.09.2016 15:48
apetyczne są

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak