Przepis i sposób przygotowania na: Najsmaczniejszy sernik z mlekiem z puszki
Kroki postępowania
Do misy robota włożyć ser z wiaderka (odlać wodę jeśli jest), serek homogenizowany waniliowy, cukier i wszystko dobrze połączyć.
W trakcie ucierania wbijać po jednym jajku i utrzeć na jednolitą masę.
Wsypać budynie i wymieszać.
W trakcie ucierania wlewać mleko z puszki.
Na koniec wsypać bitą śmietanę w proszku i wszystko dobrze połączyć.
Użyłam dwie formy z wyciąganym dnem 20 i 16 cm (większa była na prezent imieninowy). Na dno wyłożyć papier do pieczenia i wsunąć do formy. W każdej rozsypać biszkopty i wlać prawie do pełna masę serową. Piekarnik elektryczny nagrzać do 180 stopni, grzanie góra/dół. Serniki piec 60-70 minut, do suchego patyczka. Przy uchylonych drzwiczkach wystudzić serniki, talerzem nakryć formę, odwrócić i wyciągać boczną formę, potem zdjąć spód i usunąć papier.
Przygotować polewę. Wszystkie składniki na polewę przełożyć do garnka i w kąpieli wodnej ze sobą połączyć, mieszając rózgą.
Ciepłą polewą polać serniki i wygładzić nożem. pPosypać posypką kolorową. Gotowe!