Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z zupek chińskich

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso

filet z kurczaka 2 szt
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Lista składników

makaron z zupki chińskiej 2 opak
fasola czerwona z puszki 1 puszka
kapusta pekińska 1 szt
papryka czerwona 1 szt
czosnek 2-3 ząbki
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z zupek chińskich

Filety z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy papryką słodką i podsmażamy na oleju.
Zupki chińskie najlepiej rosół ,jedna łagodna druga ostra. Makaron z zupek zalewamy wodą i dodajemy do niego przyprawy z opakowania, kiedy makaron zmięknie, odcedzamy.
Fasolę czerwona płuczemy pod wodą, papryke czerwoną kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. W miesce mieszamy usmażonego kurczaka, makaron, fasole, paprykę, czosnek , dodajemy majonez przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

UrszulaS 30.09.2016 21:48
Muszę kiedy wypróbować.
agnieszka214 30.09.2016 06:52
Bardzo lubię taką sałatke
MonikaW 29.09.2016 17:13
Pyszna i szybka, idealna na imprezy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak