Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z toffi na ciasteczkowym spodzie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spod ciasta

ciastka maślane z polewa czkoladowa 360 g
masło 125 dag

masa

ser biały 1 kg
cukier drobny 1 szklanka
olej roślinny pol szklanki
mleko 2% 1 szklanka
olejek pomarańczowy kilka kropel
żółtko jajek 5 szt
jajko 1 szt
budyń waniliowy 1 szt
cukier waniliowy 1 opakowanie

dodatkowo

masa toffi 1 puszka
płatki migdałowe 10 dag

Porada

Do masy serowej możemy użyć sera z wiaderka.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z toffi na ciasteczkowym spodzie

Spod z ciasteczek: Masło rozpuszczamy i studzimy.Ciastka dokładnie rozgniatamy, następnie łączymy z masłem i dokładnie mieszamy ręką i wykładamy na tortownice.Bardzo dokładnie ugniatamy nasz spod z ciastek i wkładamy do lodówki na pół godziny.
Ser mielimy dwa razy, następnie dodajemy wszystkie składniki na masę serowa oprócz budyniu i miksujemy do ich połączenia.Kiedy masa będzie jednolita dodajemy budyń i mieszamy masę łyżką.Gotowa masę wykładamy na spod z ciasteczek i wkładamy do piekarnika na 1h 15 min i pieczemy w 170 stopniach.Gdy upieczony sernik wystygnie, smarujemy go masa toffi i posypujemy płatkami migdałowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 29.09.2016 21:32
smaczna propozycja
KORAL 29.09.2016 19:34
Świetny sernik, a patera całkiem jakby z mojego domu :) Pozdrawiam :)
Konczi 29.09.2016 14:43
wygląda rewelacyjnie, uwielbiam serniki
gusia1000 29.09.2016 14:13
Bardzo dobre ciasto.
Ola1984 29.09.2016 12:04
Bardzo apetycznie wygląda :)
misia123410 29.09.2016 11:59
Jakie pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak