makaron z sosem szpinakowym

makaron z sosem szpinakowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    100 gram
  • masełko

    20 gram
  • smienata 30 gram

  • mąka 15 gram

  • cukier 30 gram

  • bulion

    1/4 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

najlepiej jesli mamy swieze liscie szpinaku ale jesli nie moze byc mrożony. Gotujemy do w wodzie z dodatkiem soli a następnie na odrobinie masła dusimy. Połączyc z bulionem dodać smietane i mąkę. Zagotowac. Polewamy nim makaron przygotowany na talerzu. Zdrowo i sacznie

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

16.05.2011 00:34
niezłe

Emilia22

19.09.2010 17:25
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat