Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek jabłeczno-śliwkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 20 dag
cukier 20 dag
mąka 20 dag
mąka ziemniaczana 5 dag
jaja 4
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy
śliwki węgierki 40 dag
jabłka 4-5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Placek jabłeczno-śliwkowy

Margarynę utrzeć z cukrem.Następnie ucierać dodając po 1 jaku i po trochu mąkę
wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Śliwki pokroić na połówki,wyjąć pestki.Jabłka obrać,wyciąć gniazda nasienne,a następnie podzielić na plasterki.

Do gotowego surowego ciasta włożyć owoce i wymieszać.Włożyć ciasto na wysmarowaną blachę i wstawić do piekarnika.

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 25.07.2011 07:15
lubię połączenia owoców na ciastach...
Teresa19 04.03.2011 09:15
fajne ciasto.
Karolcia12 09.09.2010 20:59
dobry i łatwy ten przepis
plocia 07.09.2010 21:59
w sam raz pora na takie ciasta
christopher1 27.08.2010 13:43
Ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak