Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana papryka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt.
filety z kurczaka 2 szt.
ser feta 15 dag
cebula 1 szt.
oliwki czarne Smak 10 szt.
ząbki czosnku 3 szt.
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
tłuszcz do smażenia
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana papryka

Mięso z kurczaka mielimy w maszynce. Mieszamy z cebulą (kostka) i czosnkiem (przeciśnięty przez praskę). Solimy i pieprzymy do smaku. Smażymy na patelni aż mięso się ładnie zarumieni. Zaciągamy koncentratem. Dodajemy zioła. Smażymy jeszcze przez 5 minut. Oliwki dzielimy na dwie części, ser kroimy w kostkę. Łączymy z mięsem. Umytą paprykę przekrawamy na 2/3 wysokości. Pozbawiamy ją pestek. Napełniamy farszem. Wkładamy do natłuszczonego naczynia. Przykrywamy górną częścią papryki. Pieczemy przez pół godziny w 180 stopniach C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 28.09.2016 15:22
znakomita papryka,moje smaki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak