Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

300 g miękkiego masła
150g cukru pudru
cukier waniliowy
szczypta soli
300 g mąki pszennej
150 g orzechów mielonych włoskich
125 ml mleka
200 g cukru
200 g masła
żółtko jajek 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki

zagnieść kruche ciasto. wylepić foremki do babeczek nakłuć widelcem i piec w temp. 190 stopni C na złoty kolor. mleko zmielone orzechy i cukier zagotować aż masa zgęstnieje. odstawić do schłodzenia. masło utrzeć i połączyć z masą orzechową. upieczone babeczki wypełnić masą i udekorować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łucja1 29.09.2010 14:19
zrobię wnuczkowi na urodzinki!
Beata73 01.09.2010 15:48
bardzo pracowite i pyszne!
christopher1 27.08.2010 13:47
Lubie babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak