Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z tuńczyka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
Kukurydza z Puszki 200 g
ziemniaki 300 g
natka pietruszki 1/2 pęczka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
jajko 1 szt
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Porada

Jeżeli masa jest zbyt luźna można dodać do niej 2 łyżeczki bułki tartej.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z tuńczyka

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać, ugotować,odcedzić, ostudzić i przepuścić przez maszynkę lub praskę. Tuńczyka i kukurydzę bardzo dobrze odcedzić. Natkę pietruszki umyć, osuszyć i drobno posiekać. Cebulkę drobno posiekać.
Krok 1 - Kotleciki z tuńczyka foto
2
Wszystkie składniki umieszczamy w misce i wyrabiamy na jednolitą masę. formujemy kotleciki i panierujemy w bułce tartej.
Krok 2 - Kotleciki z tuńczyka foto
3
Kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Po usmażeniu wykładamy na ręcznik papierowy aby odsączyć nadmiaru tłuszczu. Serwujemy z ulubioną surówką. Smacznego!
Krok 3 - Kotleciki z tuńczyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 27.09.2016 21:49
świetne kotleciki
wedith1 27.09.2016 14:00
Na pewno smakują wspaniale!
halina17 26.09.2016 20:45
Dobre kotleciki.
Stenka 26.09.2016 18:56
ciekawa propozycja
Bernadeta1 26.09.2016 17:40
Koniecznie muszę takie zrobić bo smak mnie kusi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak