Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa japońska z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dashi wywar z ryby 1 litr
sos sojowy 1 łyżka
sos sojowy jasny 1 łyżka
mąka ziemniaczana 2 łyżki
jajko 2 szt
kolendra 1 łyżka
szczypiorek 1 łyżka
sól i pieprz 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa japońska z jajkiem

Wywar gotujemy. Dodajemy sosy sojowe. Następnie mąkę mieszamy z wodą i zagęszczamy nią zupę. Jajka roztrzepujemy w powoli wlewamy do gotującej się zupy. Doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy szczypiorkiem i kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak