Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowe pampuszki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 2 szt
mąka pszenna 1 i 3/4 szklanki
jajko 2 sztuki
mleko 1/4 szklanki
cukier puder 4 łyzki
proszek do pieczenia 1 lyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki
sól 1 szczypta
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowe pampuszki

Kroki postępowania

1
Banany obrac, pokroić na mniejsze części, Przełożyć do miseczki.
Krok 1 - Bananowe pampuszki foto
2
w misce wymieszać wszystkie suche składniki jak,mąka,cukier puder, soda i proszek do pieczenia. Wbić jajka i wymieszać.
Krok 2 - Bananowe pampuszki foto
3
następnie wlać mleko i miksować do połączenia się składników, najlepiej pulsacyjnie bo ciasto gęste może zostać na mieszadłach.
Krok 3 - Bananowe pampuszki foto
4
Banany rozdrobnić: blenderem/mikserem/tłuczkiem, jak kto woli na papkę.
Krok 4 - Bananowe pampuszki foto
5
Do przygotowanego ciasta dodać rozgniecione banany i wymieszać. Ciasto będzie dość gęste.
Krok 5 - Bananowe pampuszki foto
6
Rozgrzewamy olej. Za pomocą łyzki nabieramy porcje ciasta i formujemy kuleczki i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy pampuszki na rumiano z każdej strony. Odsączamy na ręczniku papierowym i posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego :)
Krok 6 - Bananowe pampuszki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 07.10.2016 13:14
pyszne słodkości :-)
Margo1 05.10.2016 18:24
Moje ulubione
Ewa Wojtaszko 28.09.2016 11:42
smaczny deser
Franciszek 26.09.2016 11:40
dobre na deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak