Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z kaszy gryczanej i koziego sera

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza gryczana 1 szklanka
ser kozi 150 g
jajko 1 sztuka
czosnek ząbki 3 ząbki
natka pietruszki 1 garść
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kaszy gryczanej i koziego sera

Kaszę gotujemy wg. wskazówek na opakowaniu, studzimy. Połowę kaszy rozdrabniamy blenderem na gładką masę.

W misce łączymy ze sobą wszystkie składniki, tj. kaszę ( rozdrobnioną i pozostałą ), jajko, ser kozi, bułkę tartą, pietruszkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy.

Formujemy kotlety, odkładamy na bok i po uformowaniu wszystkich, smażymy na rozgrzanej patelni, z odrobiną oleju, na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 04.10.2016 08:32
musza byc pyszne
Urszula Świeca 25.09.2016 12:23
Moje smaki.))
NiePieprz.pl 25.09.2016 10:46
To już chyba taki ich urok ;) Mnie też bardzo często się to zdarza i choć te były wyjątkowo skore do współpracy, to też nie robię tego typu kotlecików zbyt często :)
Aleksandra/Olcia 25.09.2016 10:42
bardzo lubię takie kotlety,ale zawsze mam problem ze smażeniem ich-rozpadają mi się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak