Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frykadelki ze szpinakiem i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Frykadelki

mięso wieprzowe 400 g
żółtko jajek 2 szr
śmietana 100 g
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/4 łyżeczki
sól
pieprz
olej do smażenia
tymianek parę gałązek

Szpinak

szpinak mrożony 200 g
tymianek garść
bazylia garść
sól
Pieprz czosnkowy mielony Prymat
masło 1 łyżka

Dodatki

ser żółty
marchewka ugotowana 2 szt
ziemniaki ugotowane 6 szt
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Czosnek suszony Prymat
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Frykadelki ze szpinakiem i serem

Mięso zmielić i wymieszać z pozostałymi składnikami. Uformować frykadelki i obsmażyć na rozgrzanym oleju, po czym przełożyć na blachę do pieczenia.
Szpinak rozmrozić, odcisnąć i przesmażyć na maśle razem z posiekanymi ziołami. Dosmaczyć solą i pieprzem. Porcje szpinaku nałożyć na mięso i obłożyć żółtym serem.
Obgotowaną marchew i ziemniaki pokroić na ćwiartki, posypać przyprawami, pokropić olejem i ułożyć obok przygotowanych klopsów.
Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marenka 23.09.2016 14:59
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak