Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 3 szt
cukier 3/4 szklanki
cukier waniliowy 1 łyżka
kawa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy

Białka i oba rodzaje cukru ubić na sztywną, lśniącą pianę, która zachowuje nadany kształt, a po roztarciu palcami nie czuć kryształków cukru. Połowę masy bezowej wycisnąć szprycą na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Do drugiej dodać kawę, delikatnie wymieszać i również wycisnąć. Włożyć do lekko nagrzanego piekarnika. Po około 10 minutach, kiedy bezy nie kleją się do palca (są takie gumowe) należy uchylić drzwiczki piekarnika i suszyć bezy,do czasu, aż będzie można w nie postukać. U mnie około 1 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 25.09.2016 11:21
jakie ładniutkie
olkaaa 24.09.2016 19:30
kusząca propozycja
Franciszek 24.09.2016 00:45
dobre do kawy
norweska20 23.09.2016 22:32
bardzo lubię
iziona 23.09.2016 20:57
Cudne beziki
ben-ka 23.09.2016 14:14
Bardzo lubię beziki, a z dodatkiem kawy jeszcze bardziej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak