Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z wafli ryżowych

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 1 szt
wafle ryżowe 40 g
rodzynki 30 g
żurawina suszona 20 g
wiórki kokosowe 15 g
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z wafli ryżowych

1. Wafle ryżowe pokruszyć na mniejsze kawałki.
2. Dojrzałego banana pokroić w plasterki i za pomocą widelca rozdrobnić na papkę.
3. Rodzynki oraz suszoną żurawinę pokroić na mniejsze kawałki.
4. Do rozdrobnionych wafli dodać wiórki kokosowe, banana, rodzynki, żurawinę oraz jajko.
5. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
6. Za pomocą łyżki stołowej nakładać niewielkie ilości powstałej masy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
7. Każde ciastko posypać odrobiną wiórek kokosowych.
8. Całość piec przez około 15 minut, w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 26.09.2016 20:37
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak