Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowana cukinia z oscypkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 2 szt
kasza jaglana 1 woreczek
marchew 1 szt
cebula 0,5 szt
olej 2 łyżki
sól i pieprz 0,5 łyżeczka
oscypek 7 plasterków
konfitura żurawinowa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowana cukinia z oscypkiem

Kroki postępowania

1
Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cukinię myjemy. Kroimy wzdłuż na dwie części. Wycinamy środek, który kroimy w drobną kostkę.
Krok 1 - faszerowana cukinia z oscypkiem foto
2
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Marchew obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach.
Krok 2 - faszerowana cukinia z oscypkiem foto
3
Miąższ z cukinii, marchew oraz cebulę wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Podlewamy odrobiną wody i dusimy około 5 minut.
Krok 3 - faszerowana cukinia z oscypkiem foto
4
Kaszę mieszamy z warzywami z patelni. Doprawiamy przyprawami.
Krok 4 - faszerowana cukinia z oscypkiem foto
5
Cukinie faszerujemy warzywami. Na farsz nakładamy plasterki pomidorów, następnie nakładamy plastry oscypka. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut. Gotowe cukinie podajemy z żurawiną.
Krok 5 - faszerowana cukinia z oscypkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 16.11.2016 13:21
zjadla bym z prawdziwą przyjemnością
Patrycja33 29.09.2016 13:34
ciekawa jestem jak smakuje, brzmi interesujaco
gosia56 23.09.2016 12:17
pyszne danie
MonikaW 22.09.2016 22:17
miód na moje podniebienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak