Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowa pasta jajeczna

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
natka pietruszki 1 łyżka
cebula 0,5 szt
musztarda 2 łyżczki
majonez 1 łyżeczka
sól i pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: domowa pasta jajeczna

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo. Następnie zalewamy zimną wodą. Obieramy ze skorupek. Przeciskamy przez kratkę aby były drobno poszatkowane.
Krok 1 - domowa pasta jajeczna foto
2
Cebulę kroimy w kostkę, miażdżymy trzonkiem noża. Natkę pietruszki kroimy drobno.
Krok 2 - domowa pasta jajeczna foto
3
Cebulę i pietruszkę mieszamy z jajkami. Dodajemy przyprawy oraz musztardę i majonez. Wszystko razem mieszamy. Schładzamy przed podaniem.
Krok 3 - domowa pasta jajeczna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 22.09.2016 18:56
daję mniej musztardy,ale robię podobnie
basiazet 22.09.2016 18:44
super na śniadanie
MonikaW 22.09.2016 16:14
Bardzo często robię podobną na śniadanie jest najlepsza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak