Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały z kuchni kresowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kwas z kapusty 200 ml
marchew 1 duża
pietruszka 1 szt
kiełbasa biała 3 pętka (surowa)
ząbki czosnku 2 szt
śmietana 18 proc 2 łyżki (słodka)
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
jajka przepiórcze 8 szt
Majeranek suszony Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały z kuchni kresowej

Jajka gotujemy na twardo, obieramy.

Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w talarki.

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.

Warzywa i kiełbasę zalewamy 1 litrem zimnej wody z dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego i gotujemy 20 min od momentu zawrzenia wody.

Następnie kiełbasę wyjmujemy, wlewamy sok, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.

Kiełbasę kroimy na plasterki lub większe kawałki (zależne od preferencji).

Śmietanę hartujemy z niewielką ilością gorącej zupy, dodajemy do całości.

Czosnek obieramy, miażdżymy nożem, dodajemy do zupy, gotujemy kilka min nie dopuszczając do wrzenia.

Zupę podajemy z jajkami przepiórczymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 22.09.2016 19:57
Smaczny barszcz.
olkaaa 22.09.2016 12:40
bardzo dawno nie jadłam
Edith85 22.09.2016 11:55
Wygląda smakowicie
Joanna Kryla 22.09.2016 07:26
Coś dla mnie, rewelacyjna zupa:)
Babeczka35 22.09.2016 06:21
Pyszna zupka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak