Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarskie leczo

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1 średnia sztuka
pieczarki 300 gram
marchew 3 sztuki
cebula biała 2 sztuki
natka pietruszki 1/2 pęczka
papryka czerwona 1 duża sztuka
pomidor 3 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jarskie leczo

Cukinię obrać i pokroić w kostkę .

Pieczarki pokrój w plastry.

Marchew w drobną kostkę ( można zetrzeć na tarce o grubych oczkach)
Cebulę pokrojoną w piórka podsmażyć na oleju dodać , paprykę pokrojoną w słupki oraz pieczarki,podduś około 15 minut ,następnie dodać marchew, przykryć pokrywką i dusić kolejne 10 minut.

Pomidory sparzyć obrać ze skórki ,pokroić w kostkę ,dodać z cukinią do warzyw , wymieszać ,przykryć .

Po 10 minutach doprawić , dodać posiekaną natkę pietruszki.

Podawać na ciepło.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sezamek 22.09.2016 17:31
lubię takie leczo z cukinii
Ewelina1991 21.09.2016 18:24
wygląda apetycznie!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak