Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pieczeniowy ciemny z dodatkiem suszonych grzybów

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar mięsny 1 szkl
ziele angielskie 3 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
woda 1 szkl
mąka 1 łyżka
sól i pieprz 1 szczypta
grzyby suszone 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sos pieczeniowy ciemny z dodatkiem suszonych grzybów

Grzyby moczymy w wodzie. Wywar po upieczeniu mięsa przelewamy do rondelka. Dodajemy grzyby wraz z wodą oraz szklankę wody. Wrzucamy liście i ziele angielskie. Doprowadzamy do wrzenia. Mąkę mieszamy z wodą i łyżką wywaru aby ją zahartować. Cały czas mieszając wlewamy mąkę do sosu aby go zagęścić. Doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 21.09.2016 06:42
pyszny domowy sos
miffiss 20.09.2016 22:42
lubię takie sosiki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak