Gulasz węgierski

Gulasz węgierski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    600 g
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka zielona

    1 szt
  • papryczka chili

    1 szt
  • cebula

    1-2 szt
  • marchew

    1 szt
  • słodka papryka Prymat

    3 łyżeczki
  • papryka ostra Prymat

    1 łyżeczka
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • sól

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.
Mięso pokroić w kostkę i obsmażyć na brązowo w garnku z grubym dnem (bez dodatku tłuszczu). Kiedy mięso jest już brązowe zalać je wodą, tak aby przykryła mięso.
2.
Warzywa pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki. Kolejno obsmażać warzywa i grzyby (każde z osobna aby się zrumieniły a nie udusiły) i dodawać je do garnka z mięsem. Dusić razem przez godzinę.
3.
Po godzinie na łyżce oleju podsmażamy paprykę w proszku tak aby zrobiła się brązowa. Gulasz doprawiamy koncentratem pomidorowym, solą, pieprzem i smażona papryką.Zagęszczamy mąką rozrobioną w zimnej wodzie
Joanna Kryla
Podawać z czym kto lubi: Z ryżem, ziemniakami czy kaszą. Ja najczęściej podaje go z plackiem ziemniaczanym startym żółtym serem i kleksem kwaśnej śmietany bądź jogurtu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wiesiek513

07.10.2016 12:24
Smakowite.Już jest w moich ulubionych.

berys18

21.09.2016 11:42
bardzo fajny gulasz

gosia56

21.09.2016 09:05
pyszne danie

Joanna Kryla

21.09.2016 07:49
Karczek, szynka jest trochę za chuda, a mięso trzeba jednak obsmażać bez tłuszczu. Pozdrawiam i smacznego!

Anna169Hosz

20.09.2016 22:13
Lubię taki gulasz.

MonikaW

20.09.2016 21:49
a mam pytanie jakie mięso polecasz zamiast łopatki?

MonikaW

20.09.2016 21:48
Trafia do księgi przepisów :)

MAR3STA

20.09.2016 21:31
uwielbiam taki gulasz

Renataj

20.09.2016 19:40
Bardzo apetyczny:)

Bernadeta1

20.09.2016 17:57
lubię takie jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat