Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DOMOWY CUKIER WANILIOWY

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

laska wanilii 2 laski
cukier 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: DOMOWY CUKIER WANILIOWY

Laski wanilii rozkroić wzdłuż, wyskrobać ziarenka, wymieszać z cukrem. Pustą laskę wanilii przekroić na 2 części. Cukier wsypać do pojemnika szczelnie zamykanego, włożyć również puste laski wanilii. Szczelnie zamknąć pojemnik. Odstawić na około 2 tygodnie. Po tym czasie możemy cieszyć się pysznym domowym cukrem waniliowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdalenaIC 26.09.2016 22:04
Domowy jest najsmaczniejszy :)
NiePieprz.pl 21.09.2016 06:57
Domowy nie ma sobie równych :) Jest baardzo aromatyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak