Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulaszowy indyk...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe z indyka 70 dag
przyprawa kebab- gyros Prymat 1 opakowanie
mąka pszenna 3/4 szklanki
olej rzepakowy 1/4 szklanki
cebula 3 sztuki
czosnek 1 główka
papryka czerwona 1 sztuka
woda 6 szklanek
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku
śmietana gęsta 2 łyżki
ziemniaki ugotowane 1/2 kg
natka pietruszki 2 łyżki
marchewka ugotowana 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: gulaszowy indyk...

Kroki postępowania

1
mięso gulaszowe z indyka dobrze wymieszać z przyprawą kebab-gyros, schować do lodówki na 2 godziny
Krok 1 - gulaszowy indyk... foto
2
obsypane mąką mięso obsmażyć na gorącym oleju, dodać pokrojone cebule, wyciśnięty w prasce czosnek, wymieszać
Krok 2 - gulaszowy indyk... foto
3
dodać pokrojoną na kawałeczki paprykę i podsmażać z 5 minut co jakiś czas mieszając
Krok 3 - gulaszowy indyk... foto
4
wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa, na koniec dodać śmietanę gęstą 18%, przyprawę w płynie i krótko zagotować
Krok 4 - gulaszowy indyk... foto
5
ugotowane ziemniaki utłuc z natka pietruszki, marchewkę ugotować w osolonej wodzie z masłem, zaciągnąć tartą bułką, podac z gulaszem - danie jest syte, smaczne, aromatyczne...........SMACZNEGO!!!
Krok 5 - gulaszowy indyk... foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 20.09.2016 15:08
same pyszności!!
Agnieszka-87-25 20.09.2016 14:58
świetna porcyjka
adelajda 20.09.2016 14:56
Pyszne mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak