Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z liści wielu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

mieszanka świeżych sałat 1 opakowaie
kapusta pekińska 4 liście
szpinak świeży 20 liści
ogórek zielony 1 szt
rzodkiewka 4 szt
cebula czerwona 1 szt

Sos i przyprawy

olej rzepakowy 2 łyżki
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier 1/2 łyżeczki
ocet balsamiczny 4 krople

Porada

Sałatkę należy pozostawić a ok 30 minut, aby smaki się przegryzły.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z liści wielu

Kroki postępowania

1
Warzywa oczyszczamy. Pekińską szatkujemy, a rzodkiewkę ścieramy na grubych oczkach tarki.
Krok 1 - Surówka z liści wielu foto
2
Ogórka pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w cienkie półplasterki.
Krok 2 - Surówka z liści wielu foto
3
Szpinak rwiemy na mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa przekładamy do miski, dodajemy przyprawy oraz składniki sosu i mieszamy.
Krok 3 - Surówka z liści wielu foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak