Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Eli z ciemnej fasoli

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony 40 dkg
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler średni 1/4 sztuki
ziemniaki 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
margaryna 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
fasola czerwona 1/2 kg
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Eli z ciemnej fasoli

Fasolę namoczyć na noc.Odcedzić,przepłukać wodą.Do garnka z zimną wodą włożyć boczek,fasolę,ziele angielskie,liście laurowe,dodać kucharka i gotować.Miękki boczek wyjąć,przestudzić i pokroić w kostkę.Obrane ziemniaki pokroić w kostkę.Jarzynki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Do prawie miękkiej fasoli dodać jarzynki,ziemniaki i gotować do miękkości.Z margaryny i mąki zrobić białą zasmażkę,dodać do zupy i pogotować.Dodać pokrojony boczek.Doprawić solą,maggi i majerankiem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak