Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z czosnkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

buraki 6 kg
czosnek ząbki 7 szt

Zalewa

ocet 1/2 litra
woda 2 litry
Liść laurowy suszony Prymat 10 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 15 ziarenek
ziele angielskie 15 ziarenek
cukier 3 szkl
sól 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z czosnkiem

Kroki postępowania

1
Buraczki oczyścić , ugotować do miękkości a gdy ostygną zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Krok 1 - Buraczki z czosnkiem  foto
2
Do startych buraczków dodać czosnek obrany i przeciśnięty przez praskę.
Krok 2 - Buraczki z czosnkiem  foto
3
Wszystkie składniki zalewy zagotować.
Krok 3 - Buraczki z czosnkiem  foto
4
Buraczki zalać zalewą i odstawić na 24 h.
Krok 4 - Buraczki z czosnkiem  foto
5
Po tym czasie buraczki przełożyć do słoików i pasteryzować 25 minut.
Krok 5 - Buraczki z czosnkiem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 19.09.2016 12:49
lubię taką sałatkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak