Przepis i sposób przygotowania na: drożdżowe, które "samo się robi"
Na dno miski pokruszyć drożdże. Następnie rozsypać cukier z cukrem wanilinowym. Kolejno wylać letnie mleko i olej. Jajka roztrzepać i wlać do miski. Ostatnia warstwa to przesiana mąka ze szczyptą soli.
Miskę przykryć i odstawić na 2 godziny.
Po 2 godzinach zawartość miski dokładnie wymieszać drewnianą łyżką. Można to także zrobić mikserem.
Wszystkie składniki na kruszonkę umieścić w naczyniu i rozetrzeć palcami.
Składniki na kako połączyć w garnku na małym ogniu często mieszając.
Ciasto wylewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy masą kakaową i posypujemy kruszonką.
Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok 45 minut w temp 180 C.
Wyjąć z piekarnika i przestudzić.